СУ“ Св. Климент Охридски“-Ловеч участва в състезанието Spelling Bee 2020

СУ “ Св. Климент Охридски“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Траян Траянов Бешков от 4“А“ се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 4.03.2020г в СУ“ Св.Климент Охридски“-Ловеч. На второ място е Елизабет Тодорова Иванова от 5 „Б“ клас, а на трето място Тони Красимиров Иванов от 7″А“. Първите двама  ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март, 2020 г. , а Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 в София.

       Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

       Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

      Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.