Смехоранчета

 

„Пътеката на знанието“ – открит урок пред родители в края на първи клас –

31 май 2018 година

В навечерието на Празника на детето, след положения труд през цялата година от страна на учители и ученици, показахме пред нашите гости колко много нови знания и умения са придобили малките първокласници.

По един забавен и интересен начин младите учители Даная, Дейвид, Дани и Павел поведоха съучениците си по „Пътеката на знанието“ . Първокласниците показаха какво са усвоили от учебния материал по Български език и литература, Математика, Околен свят, Музика, Изобразително изкуство, Технологии и предприемачество, Английски език и най-вече театралните си умения.

Всяко дете от класа да получи възможност за изява, за да покаже своите умения и артистичност. Положителните емоции и усмивките бяха заразителни за малки и големи.

Децата  умело работеха  в екип, доказаха, че са повишили увереността и сигурността си за изява пред публика.

След представянето на пиесата „Дядовата ръкавичка“, която изведнъж се превърна в книжка с удовлетвореност и заслужено самочувствие всички се почерпиха с вкусна торта, получиха своите златни медали като отлични Смехоранчета и грамоти за успешното завършване на първи клас.

„НИЕ ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ И ПИШЕМ“ – ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ПЪРВИ „Б“ КЛАС

На 11 април 2018 година учениците от първи „б“ клас на СУ “ Св. Климент Охридски“ заявиха гордо пред своите родители, близки, учители и приятели: „НИЕ ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ И ПИШЕМ“.  Гостите на празника бяха въведени в Царството на буквите с песни, стихчета, драматизацията „Ванчо и феите Азбука и Читанка“, интерактивни игри. Малките ученици се сбогуваха със своето букварче и посрещнаха неговата по – голяма сестра – читанката. Всеки първокласник получи Грамота за положено усърдие в периода на ограмотяването и пъстра книжка за подарък.

А ние, учителите, се обръщаме към нашите ученици с посланието:

„С почит гледай всяка книга!

Винаги помни, дете,

че човека тя издига, че със нея той расте!“

На 21.12.2017 година се проведе публичната изява на група по интереси „Смехоранчета“ по проект „Твоят час“ в 1. б клас. 

Родители, преподаватели и деца се забавляваха и заедно посрещнаха Дядо Коледа. 

Децата представиха традиционни символи за Бъдни вечер, Коледа и Нова година, както и своята забавна версия на приказката „Дядо и ряпа“. Всички много се забавляваха с дядото, любопитната баба, заетия син, красивата снаха, внука-тинейджър и трудолюбивата внучка-първокласничка. 

Майки, баби, дядовци и татковци, преподаватели се включиха в приготвянето на декора, костюмите, сурвачките, питката с паричка, баницата с късмети, трапезата за Бъдни вечер, Бъдника и базара. Сурвакарите наричаха за здраве и успехи. 

А малките ученици цял месец бяха работили за Коледния базар.

С песни, смях и забавления беше посрещнат добрият старец, който награди всеки с усмивка и заслужен подарък.